Výpečky s jalovcem

25.11.2025 Pepa Nemrava

Voňavý bůček, který se rozpadá na jazyku, podmanivá chuť jalovce, tmavého piva a poctivého koření. Tento recept od Pepy Nemravy je návratem do kuchyní našich babiček, kde výpečky bývaly stálicí. Skvělé s čerstvým chlebem a okurkou.

Výpečky s jalovcem

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Vepřové výpečky:

  • Kilo bůčku nakrájíme na nudličky a dáme do pekáče
  • Přidáme 2 lžičky drceného kmínu, 1 lžičku mleté papriky, 3 lžíce sójové omáčky, osolíme, opepříme, přidáme 10 kuliček jalovce, 8 kuliček nového koření, 3 bobkové listy, 4 stroužky česneku, 2 dcl tmavého piva a zamícháme.
  • Přiklopíme a dáme aspoň na 2 hodinky do lednice.
  • Pečeme 4 hodiny na 120st, pak odklopíme zamícháme a ještě 45 minut dopečeme na 220st (občas promícháme)
  • Nakonec navrstvíme do sklenic a necháme v lednici zatuhnout.
  • Podáváme s čerstvým chlebem.


Dobrou chuť!

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2025 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes