Fazolová pomazánka

09.09.2025 Jana Inggrid Gottfriedová

Také někdy přemýšlíte, co rychlého a zároveň výživného připravit k večeři? Fazolová pomazánka je skvělou volbou – jednoduchá na přípravu, plná bílkovin a s výraznou, lehce uzenou chutí. Podávat ji můžete na čerstvém pečivu i jako dip k zelenině. Navíc je to ideální způsob, jak zužitkovat zbylé vařené fazole.

Fazolová pomazánka na cuketě

Zdroj: Jana Inggrid Gottfriedová

Na fazolovou pomazánku budete potřebovat:

  • 180 g vařených velkých bílých fazolí (i z plechovky)
  • 1 střední cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ČL uzené papriky
  • 3 ČL tamari sojové omáčky
  • 2 ČL tahini
  • trochu soli a oleje

Cibule pokrájíme najemno a následně ji necháme zpěnit. Jakmile zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájený česnek. Směs necháme vychladnout.

Zcezené fazole, cibuli s česnekem a ostatní suroviny rozmixujeme do hladka.

Podáváme namazané na pečivu nebo jako dip k zelenině.

 

Zdroj: Jana Inggrid Gottfriedová

Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2025 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes