Fazolová pomazánka
Také někdy přemýšlíte, co rychlého a zároveň výživného připravit k večeři? Fazolová pomazánka je skvělou volbou – jednoduchá na přípravu, plná bílkovin a s výraznou, lehce uzenou chutí. Podávat ji můžete na čerstvém pečivu i jako dip k zelenině. Navíc je to ideální způsob, jak zužitkovat zbylé vařené fazole.

Zdroj: Jana Inggrid Gottfriedová
Na fazolovou pomazánku budete potřebovat:
- 180 g vařených velkých bílých fazolí (i z plechovky)
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 ČL uzené papriky
- 3 ČL tamari sojové omáčky
- 2 ČL tahini
- trochu soli a oleje
Cibule pokrájíme najemno a následně ji necháme zpěnit. Jakmile zesklovatí, přidáme nadrobno nakrájený česnek. Směs necháme vychladnout.
Zcezené fazole, cibuli s česnekem a ostatní suroviny rozmixujeme do hladka.
Podáváme namazané na pečivu nebo jako dip k zelenině.
Zdroj: Jana Inggrid Gottfriedová