Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

01.11.2025 Pepa Nemrava

Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem patří k nejoblíbenějším pokladům české kuchyně. Kuchař Pepa Nemrava ukazuje, jak si tuto vydatnou dobrotu připravit doma tak, aby maso bylo dokonale měkké, špenát voňavý a výpek plný chuti. Tradiční jídlo, které potěší nejen milovníky české klasiky.

Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Výpečky

  • 1 kg prorostlejšího vepřového masa nakrájíme na menší kusy a dáme do pekáč
  • Přidáme na měsíčky nakrájené dvě cibule, nasekaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci drceného kmínu a promícháme.
  • Zlehka podlijeme vodou, přiklopíme a dáme péct na 180st 60 minut.
  • Po hodině odklopíme, a dále pečeme zhruba 40 minut a každých 10 minut promícháme.
  • Maso vybereme z pekáčku. Výpek si zredukujeme na požadovanou barvu i hustotu a znovu vše v pekáči spojíme.

Špenát

  • Cibuli nakrájenou na kostičky, česnek na plátky a vše si orestujeme na sádle.
  • Přidáme 200 g očištěného baby špenátu, osolíme, opeříme, „zastrouhneme“ muškátovým oříškem, zamícháme a necháme 3 minuty zavadnout.

Podáváme s bramborovým či houskovým knedlíkem.

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2025 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes