Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem
Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem patří k nejoblíbenějším pokladům české kuchyně. Kuchař Pepa Nemrava ukazuje, jak si tuto vydatnou dobrotu připravit doma tak, aby maso bylo dokonale měkké, špenát voňavý a výpek plný chuti. Tradiční jídlo, které potěší nejen milovníky české klasiky.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Výpečky
- 1 kg prorostlejšího vepřového masa nakrájíme na menší kusy a dáme do pekáč
- Přidáme na měsíčky nakrájené dvě cibule, nasekaný česnek, osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci drceného kmínu a promícháme.
- Zlehka podlijeme vodou, přiklopíme a dáme péct na 180st 60 minut.
- Po hodině odklopíme, a dále pečeme zhruba 40 minut a každých 10 minut promícháme.
- Maso vybereme z pekáčku. Výpek si zredukujeme na požadovanou barvu i hustotu a znovu vše v pekáči spojíme.
Špenát
- Cibuli nakrájenou na kostičky, česnek na plátky a vše si orestujeme na sádle.
- Přidáme 200 g očištěného baby špenátu, osolíme, opeříme, „zastrouhneme“ muškátovým oříškem, zamícháme a necháme 3 minuty zavadnout.
Podáváme s bramborovým či houskovým knedlíkem.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava