Tatarák s parmazánem

13.09.2025 Pepa Nemrava

Tatarák patří mezi nejoblíbenější delikatesy – a tahle verze od Pepy Nemravy mu dává elegantní šmrnc. Bez kečupu a worcesteru, zato s parmazánem, kapary a dijonskou hořčicí. Podávejte s křupavými topinkami a připravte se na luxusní chuťový zážitek.

Tatarák s parmazánem

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na tatarák budete potřebovat:

  • 300 g hovězí svíčkové
  • 50 g červené cibule
  • 30 g cornichons okurek (maličké okurky)
  • 20 g kapar
  • 20 g parmazánu
  • čerstvá chilli paprička dle chuti
  • 2 ČL dijonské hořčice
  • 1 žloutek
  • sůl
  • bílý pepř

Cibuli, okurky, kapary a chilli papričku si nakrájíme na velmi jemno a vše dáme do misky.

Přidáme hořčici, nastrouhaný parmazán, osolíme, opepříme, promícháme a dáme zatím do ledničky.

Maso si očistíme a nakrájíme na velmi jemné kostičky, ty přisypeme do misky a vše důkladně promícháme.

Žloutek do tataráku přimícháme až těsně před podáváním.

Dobrou chuť!

 

  Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2025 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes