Roštěná z falešné svíčkové

27.09.2025 Pepa Nemrava

Poctivá domácí roštěná nesmí chybět v repertoáru žádného milovníka české kuchyně. Tento recept od Pepy Nemravy je ideální pro rodinný oběd i větší návštěvu – snadný na přípravu, přesto plný chutí. Jemné plátky masa, cibulový základ a lahodná omáčka si vás získají hned při prvním soustu.

Roštěná z falešné svíčkové

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na roštěnou budete potřebovat:

  • 1,2 kg falešné svíčkové
  • 2 větší cibule
  • 2 PL rajčatového protlaku
  • 2 PL plnotučné hořčice
  • 3 PL sádla
  • 2 PL hladké mouky
  • sůl
  • pepř

Cibuli si nakrájíme na kostičky a opečeme na sádle.

Maso si očistíme, nakrájíme na plátky 1,5 cm tlusté, naklepeme, případně nařízneme po stranách, aby se nekroutilo, osolíme, opepříme a dáme zarestovat z obou stran. Plátky masa přidáme k cibuli a necháme dusit.

Na sádle si opečeme mouku do růžova, přimícháme protlak a také zarestujeme a rozmícháme s 300ml vody. Přidáme hořčici, přelijeme k masu a dolijeme ještě 300ml vody. Přiklopíme a necháme dusit do měkka.

Měkké maso vyndáme a rozmixujeme omáčku do hladka.

Na talíři zdobíme smaženou cibulkou a petrželkou.

Dobrou chuť!

 

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2025 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes