Roštěná z falešné svíčkové
Poctivá domácí roštěná nesmí chybět v repertoáru žádného milovníka české kuchyně. Tento recept od Pepy Nemravy je ideální pro rodinný oběd i větší návštěvu – snadný na přípravu, přesto plný chutí. Jemné plátky masa, cibulový základ a lahodná omáčka si vás získají hned při prvním soustu.

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na roštěnou budete potřebovat:
- 1,2 kg falešné svíčkové
- 2 větší cibule
- 2 PL rajčatového protlaku
- 2 PL plnotučné hořčice
- 3 PL sádla
- 2 PL hladké mouky
- sůl
- pepř
Cibuli si nakrájíme na kostičky a opečeme na sádle.
Maso si očistíme, nakrájíme na plátky 1,5 cm tlusté, naklepeme, případně nařízneme po stranách, aby se nekroutilo, osolíme, opepříme a dáme zarestovat z obou stran. Plátky masa přidáme k cibuli a necháme dusit.
Na sádle si opečeme mouku do růžova, přimícháme protlak a také zarestujeme a rozmícháme s 300ml vody. Přidáme hořčici, přelijeme k masu a dolijeme ještě 300ml vody. Přiklopíme a necháme dusit do měkka.
Měkké maso vyndáme a rozmixujeme omáčku do hladka.
Na talíři zdobíme smaženou cibulkou a petrželkou.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava