Obrácený řízek

04.10.2025 Pepa Nemrava

Obrácený řízek, nebo také „obracák“, je sice malým hříchem pro postavu, ale velkou výhrou pro chuťové buňky. V tomto receptu od Pepy Nemravy je kotleta nejprve klasicky smažená, ale pak ještě dopékaná v troubě se slaninou a cibulí. Výsledkem je šťavnaté maso se zlatavou krustou, které si prostě zamilujete.

Obrácený řízek

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na obrácený řízek budeme potřebovat:

  • 800 g vepřové kotlety bez kosti
  • 5 vajec
  • strouhanka ze 4 rohlíků
  • 3 lžíce dijonské hořčice
  • 100 ml mléka
  • 1 žlutá cibule
  • 1 červená cibule
  • 200 g plátků slaniny
  • olej na smažení
  • sůl
  • pepř

Kotletu si nakrájíme na plátky, okraje asi centimetr nařízneme, aby se nám nekroutily a maso naklepeme.

Naklepané plátky z obou stran nasolíme, opepříme a potřeme hořčicí.

Následně řízky obalíme ve strouhance, kterou do plátků důkladně namačkáme.

Do misky si vyklepneme vajíčka, přidáme mléko, osolíme a rozkvedláme.

Řízky obalujeme ve vajíčku a ihned smažíme na pánvi ve vyšší vrstvě oleje z obou stran do zlatova.

Usmažené řízky odkládáme na plech.

Když máme všechny řízky na plechu, tak na ně poklademe plátky slaniny, posypeme je cibulí nakrájenou na tenké nudličky a dáme dopéct do trouby předehřáté na 180 st zhruba na 15 minut.

Dobrou chuť!


Zdroj:  kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2025 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes