Holandský řízek plněný sýrem a šunkou
Holandský řízek s překvapením uvnitř? Ano, prosím! Kuchař Pepa Nemrava přichází s vylepšenou verzí oblíbené klasiky – mleté maso provoněné kořením ukrývá šťavnatou náplň z plátků sýra a šunky. Díky křupavému trojobalu a pomalému smažení vzniká dokonalé jídlo, které potěší celou rodinu.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na plněný holandský řízek budete potřebovat:
- 700 g mletého bůčku
- 1,5 dcl mléka nebo smetany
- 200 g goudy 45%
- 2 ČL drceného kmínu
- 2 špetky muškátového oříšku
- 2 vajíčka
- sůl
- pepř
- 5 plátků sýra
- 5 plátků šunky
- na trojobal klasicky hladkou mouku, strouhanku, vajíčka a do vajíček kapku mléka nebo piva.
- sádlo nebo olej na smažení
Mleté maso dáme do misky, přidáme mléko, vajíčka, sůl, pepř, kmín a muškátový oříšek.
Vše řádně prohněteme, ideálně rukama a dáme minimálně na 2 hodiny odpočinout. Nejlépe však do druhého dne.
Následně přidáme najemno nastrouhanou goudu, znovu řádně propracujeme a necháme minimálně 30 minut stát v pokojové teplotě.
Z těsta vytvoříme placky, do nichž zabalíme 3 vrstvy šunky a 3 vrstvy plátkového sýra, který jsme si rozkrojili na čtvrtky.
Obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na oleji (sádle) na mírném ohni zhruba 6 minut z každé strany.
Dobrou chuť
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava