Holandský řízek plněný sýrem a šunkou

22.11.2025 Pepa Nemrava

Holandský řízek s překvapením uvnitř? Ano, prosím! Kuchař Pepa Nemrava přichází s vylepšenou verzí oblíbené klasiky – mleté maso provoněné kořením ukrývá šťavnatou náplň z plátků sýra a šunky. Díky křupavému trojobalu a pomalému smažení vzniká dokonalé jídlo, které potěší celou rodinu.

Holandský řízek plněný sýrem a šunkou

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na plněný holandský řízek budete potřebovat:

  • 700 g mletého bůčku
  • 1,5 dcl mléka nebo smetany
  • 200 g goudy 45%
  • 2 ČL drceného kmínu
  • 2 špetky muškátového oříšku
  • 2 vajíčka
  • sůl
  • pepř
  • 5 plátků sýra
  • 5 plátků šunky
  • na trojobal klasicky hladkou mouku, strouhanku, vajíčka a do vajíček kapku mléka nebo piva.
  • sádlo nebo olej na smažení

Mleté maso dáme do misky, přidáme mléko, vajíčka, sůl, pepř, kmín a muškátový oříšek.

Vše řádně prohněteme, ideálně rukama a dáme minimálně na 2 hodiny odpočinout. Nejlépe však do druhého dne.

Následně přidáme najemno nastrouhanou goudu, znovu řádně propracujeme a necháme minimálně 30 minut stát v pokojové teplotě.

Z těsta vytvoříme placky, do nichž zabalíme 3 vrstvy šunky a 3 vrstvy plátkového sýra, který jsme si rozkrojili na čtvrtky.

Obalíme v klasickém trojobalu a smažíme na oleji (sádle) na mírném ohni zhruba 6 minut z každé strany.

 

Dobrou chuť

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2025 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes