Francouzské brambory
Francouzské brambory jsou klasika, která nesmí chybět v žádné kuchyni. Kuchař Pepa Nemrava připravil tradiční verzi tohoto vydatného pokrmu s uzeným masem, vejci, česnekem a smetanou, která vás vrátí do časů babiččiných obědů. Dokonalá kombinace chutí, která zasytí a potěší.

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na francouzské brambory budete potřebovat:
- 1,2 kg vařených brambor ve slupce
- 400 g vařeného uzeného masa
- 1 PL sádla
- 8 vajec
- 2 cibule
- hrst majoránky
- 3 stroužky česneku
- 1 ČL kmínu
- 1 ČL mleté papriky
- 250 ml smetany
- sůl, pepř
Brambory, uzené maso a 6 vajec si uvaříme v osolené vodě. Ideálně den dopředu.
Na sádle si orestujeme cibuli do zlatova a následně orestujeme i uzené maso na kostičky.
Brambory a vajíčka prolisujeme přes “kolečko”, osolíme opepříme nastrouháme česnek, rozemneme majoránku, přidáme kmín, papriku a opatrně smícháme s masem a dáme do vymazané zapékací misky.
V misce si rozmícháme zbylá dvě vajíčka se smetanou, přidáme ke směsi, uhladíme, otřeme okraje a dáme péct do trouby na 180st 40-50 minut.
Tak dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava