Francouzské brambory

18.10.2025 Pepa Nemrava

Francouzské brambory jsou klasika, která nesmí chybět v žádné kuchyni. Kuchař Pepa Nemrava připravil tradiční verzi tohoto vydatného pokrmu s uzeným masem, vejci, česnekem a smetanou, která vás vrátí do časů babiččiných obědů. Dokonalá kombinace chutí, která zasytí a potěší.

francouzske-brambory

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na francouzské brambory budete potřebovat:

  • 1,2 kg vařených brambor ve slupce
  • 400 g vařeného uzeného masa
  • 1 PL sádla
  • 8 vajec
  • 2 cibule
  • hrst majoránky
  • 3 stroužky česneku
  • 1 ČL kmínu
  • 1 ČL mleté papriky
  • 250 ml smetany
  • sůl, pepř

Brambory, uzené maso a 6 vajec si uvaříme v osolené vodě. Ideálně den dopředu.

Na sádle si orestujeme cibuli do zlatova a následně orestujeme i uzené maso na kostičky.

Brambory a vajíčka prolisujeme přes “kolečko”, osolíme opepříme nastrouháme česnek, rozemneme majoránku, přidáme kmín, papriku a opatrně smícháme s masem a dáme do vymazané zapékací misky.

V misce si rozmícháme zbylá dvě vajíčka se smetanou, přidáme ke směsi, uhladíme, otřeme okraje a dáme péct do trouby na 180st 40-50 minut.

Tak dobrou chuť!


Zdroj:  kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2025 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes