Snídaňové vaječné muffiny
Hledáte nápad na rychlou a zdravou snídani, která zasytí celou rodinu? Vaječné muffiny jsou skvělou volbou! Jsou plné bílkovin, zeleniny a dají se připravit na mnoho způsobů. Zkuste náš jednoduchý recept, který si zamilují malí i velcí strávníci, a navíc si ho můžete vzít s sebou kamkoliv!

Zdroj: Pixabay.com
Suroviny
6 vajec
250 g nízkotučného tvarohu (nejlépe v kostce – je tužší)
100 g kvalitní šunky
1 balení mozzarelly
3 papriky – červená, žlutá, zelená
sůl
pepř
sušené bylinky
Postup přípravy
Papriky omyjeme, očistíme a společně se šunkou a mozzarellou nakrájíme na malé kousky.
Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky a postupně přidáme nakrájené ingredience, sůl, pepř a bylinky. Nakonec vmícháme sníh.
Vzniklou směsí plníme ze 2/3 připravené formičky na muffiny a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme cca 15 minut.
Muffiny chutnají teplé i studené. Náplně lze měnit dle chuti (mladý špenát, vařená brokolice, sušená rajčata, jarní cibulka a podobně).
Autor: redakce eMaminy