Omeleta s medvědím česnekem

31.03.2024 Redakce eMaminy.cz

Omeleta s medvědím česnekem

Zdroj: Pixabay.com

Suroviny:

4 ks vajec

hrst medvědího česneku

50 g tvrdého strouhaného sýra (eidam nebo gouda)

sůl, pepř

½ cibule

1 lžíce másla

Postup přípravy:

Vejce rozklepneme do misky a metličkou rozšleháme. Přidáme najemno nasekaný medvědí česnek, nastrouhaný sýr a dle vlastní chuti osolíme a opepříme.

Na nepřilnavé pánvi si rozehřejeme kousek másla a na něm necháme zesklovatět cibulku, kterou jsme předtím nakrájeli na drobné kostičky. Následně na pánev nalijeme rozšlehaná vejce a na středním stupni necháme dělat přibližně 3 až 5 minut, v závislosti na tom, jak máme rádi „tekutá“ vejce. Můžeme na chvíli přikrýt pokličkou, ale pokud nemáme vhodnou pokličku na pánev, nic se neděje. Až bude omeleta hotová, připravíme si velký talíř a lehce ji z pánvičky na talíř „sesuneme“. Podáváme s čerstvým pečivem a zeleninkou. Pro odlehčenou verzi pouze se zeleninou.


Autor: redakce eMaminy

Recepty Bezlepkové




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech.

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes