Kuřecí prsa se zálivkou z medu a zeleninový salát

05.08.2025 Pepa Nemrava

Lehký a svěží oběd nebo večeře, která potěší nejen chuťové buňky, ale i svědomí. Šťavnatá kuřecí prsa doplněná barevným zeleninovým salátem a sladko-pikantní zálivkou z medu a hořčice tvoří dokonalou kombinaci pro letní dny.

Kuřecí prsa se zálivkou z medu a zeleninový salát

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuřecí steak z prsou:

  • 600 g kuřecích prsou (3 hezké kusy)
  • 2 PL oleje
  • sůl
  • pepř

Prsa si očistíme, osolíme, opepříme a potřeme olejem ze všech stran.

Olejem, který nám zbude, si potřeme pánev a na ní orestujeme prsa 2 minuty z každé strany i z boků.

Pak vložíme prsa na 6-8minut do trouby rozpálené na 160st (pokud budete měřit vpichovým teploměrem, tak by v jádře mělo být 61-63 st).

Než nakrájíme, necháme 4-5 minut odpočinout.

Zálivka z medu a hořčice:

  • 4 PL olivového oleje
  • 4 PL vinného octa
  • 2 ČL medu
  • 2 PL francouzské hořčice
  • sůl
  • pepř

V misce vše důkladně promícháme metličkou tak, aby nám vznikla emulze.

Na salát jsem použil dvě papriky, okurku, cherry rajčátka a ledový salát. Vy použijte zeleninu, jakou máte rádi anebo tu, co máte doma.

Zálivkou můžete zalít jak salát, tak i maso, a to těsně před podáváním.

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2025 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes