Buřtguláš speciál
Buřtguláš trochu jinak! Kuchař Pepa Nemrava povýšil klasiku na specialitu – přidal do ní sušené houby, fazole a rajčatový protlak. Výsledek? Hustý, voňavý a poctivý guláš s netradičními tóny. Každý si ho sice vaří podle svého, ale tenhle recept rozhodně stojí za vyzkoušení. A jak buřtguláš děláte vy?

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na buřtguláš speciál pro 10 osob budete potřebovat:
- 800g brambor
- 6 špekáčků
- 100g slaniny
- 1 cibule
- 2 PL rajčatového protlaku
- 4 stroužky česneku
- 2 PL hladké mouky
- 2 PL sádla
- 1 PL mleté papriky
- 2 PL sojovky
- 140 g červených fazolí
- sušené houby
- 1 PL sušené majoránky
- hrst čerstvé petrželky
- Sůl
- Pepř
Namočíme si houby aspoň 2 hodiny dopředu.
V hrnci si rozpálíme sádlo a na něm zarestujeme slaninu nakrájenou na kostičky.
Přidáme nakrájenou cibuli a taky zarestujeme.
Přidáme hladkou mouku, kterou si opražíme a hned za ní opražíme i mletou papriku.
Nyní zarestujeme a vše zalijeme 1l vody.
Osolíme, opepříme, přidáme sójovku, brambory na kostičky, pokrájené houby i s části vody a vaříme brambory do měkka.
Špekáčky si oloupeme, nakrájíme na kostičky a opečeme na lžíci sádla.
Když jsou brambory měkké, přidáme špekáčky, nastrouhaný česnek, rozemneme majoránku a ještě 5 minut provaříme.
Před podáváním přidáme hrst nasekané petrželky.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava