Kuřecí křídla na pivu

16.08.2025 Pepa Nemrava

Jednoduché, šťavnaté a plné chuti – kuřecí křídla marinovaná v černém pivu, medu, chilli a česneku jsou ideálním jídlem z jednoho pekáče. Recept od kuchaře Pepy Nemravy je důkazem, že i s pár ingrediencemi se dá vytvořit neodolatelné jídlo s dokonale zlatavou kůrčičkou. Stačí naložit, zapéct a už jen vonět!

Kuřecí křídla na pivu

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na kuřecí na pivu budete potřebovat:

  • 1kg kuřecích křídel
  • 1,5dcl černého piva
  • 3PL rostlinného oleje
  • 2PL rajčatového protlaku
  • 2PL sójové omáčky
  • 1PL medu
  • 1PL Balzamica
  • 1ČL drceného kmínu
  • 1 ČL kari prášku
  • 1ČL mletého chilli
  • 2 stroužky česneku
  • Pepř, sůl

V misce smícháme všechny ingredience.

Křídla naložíme do této marinády minimálně na 2 hodiny.

Předehřejeme si troubu na 180st.

Křídla včetně marinády přelejeme do pekáčku, přiklopíme a dáme do trouby na 30 minut.

Následně pekáč odkryjeme, přelijeme vše výpekem a za zvýšené teploty 220st na 15 minut dopečeme „na kůrčičku“.

 

Dobrou chuť!

  Zdroj: kuchař Pepa Nemrava  

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2025 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes