Kuřecí křídla na pivu
Jednoduché, šťavnaté a plné chuti – kuřecí křídla marinovaná v černém pivu, medu, chilli a česneku jsou ideálním jídlem z jednoho pekáče. Recept od kuchaře Pepy Nemravy je důkazem, že i s pár ingrediencemi se dá vytvořit neodolatelné jídlo s dokonale zlatavou kůrčičkou. Stačí naložit, zapéct a už jen vonět!

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na kuřecí na pivu budete potřebovat:
- 1kg kuřecích křídel
- 1,5dcl černého piva
- 3PL rostlinného oleje
- 2PL rajčatového protlaku
- 2PL sójové omáčky
- 1PL medu
- 1PL Balzamica
- 1ČL drceného kmínu
- 1 ČL kari prášku
- 1ČL mletého chilli
- 2 stroužky česneku
- Pepř, sůl
V misce smícháme všechny ingredience.
Křídla naložíme do této marinády minimálně na 2 hodiny.
Předehřejeme si troubu na 180st.
Křídla včetně marinády přelejeme do pekáčku, přiklopíme a dáme do trouby na 30 minut.
Následně pekáč odkryjeme, přelijeme vše výpekem a za zvýšené teploty 220st na 15 minut dopečeme „na kůrčičku“.
Dobrou chuť!