Kuřecí směs do tortilly
Kuchař Pepa Nemrava pro vás připravil skvělou kuřecí směs, která se stane hvězdou vaší kuchyně! Její příprava je jednoduchá a výsledek naprosto famózní. Tuto směs můžete využít mnoha způsoby – je ideální jako náplň do tortill, ale skvěle chutná i samostatně s čerstvým pečivem. Hodí se jako rychlá večeře, oběd do krabičky, a dokonce i jako skvělé pohoštění na party. Je to zkrátka recept, který se vám bude hodit pro každou příležitost!

Zdroj: Pepa Nemrava
Recept na kuřecí směs:
Do misky si připravíme 3 lžíce sójové omáčky, lžičku kari prášku, lžičku mleté papriky, půl lžičky bramborového škrobu, 2 lžíce oleje, opepříme a zamícháme.
Do směsi si naložíme kuřecí maso (asi 500 g) nakrájené na kostičky a necháme aspoň 20 minut odpočinout.
Mezi tím si nakrájíme jednu červenou cibuli, půlku červené a půlku zelené papriky a dáme zarestovat na lžíci oleje.
K opečené zelenině vložíme kuřecí maso a také zarestujeme.
Přidáme dvě lžíce rajčatového protlaku a promícháme.
Nakonec přisypeme plechovku červených fazolí, plechovku kukuřice, přiklopíme necháme 5 minut provařit a můžeme podávat.
Dip na tortillu:
Do misky si vložíme 2 lžíce zakysané smetany, 2 lžičky protlaku, tři nadrcené stroužky česneku, lžíci citronové šťávy, lžičku cukru, osolíme a důkladně promícháme.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava