Kapustové karbanátky s fazolemi
Jednoduché, levné a přitom neobyčejně dobré – takové jsou tyto kapustové karbanátky s fazolemi. Potřebujete jen pár surovin a trochu času. Výsledkem bude voňavé jídlo plné chuti, které potěší i zaryté masožravce.

Zdroj: Jana Inggrid Gottfriedová
Na kapustové karbanátky s fazolemi budete potřebovat:
- 370 g syrové kapusty
- 300 g uvařených nebo konzervovaných fazolí
- 90 g sýra (gouda nebo eidam)
- 1 malá cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 vajíčka
- 3 vrchovaté ČL majoránky
- 70 g ovesných vloček
- sůl, pepř, olej
Kapustu rozsekáme v mixéru a přesypeme ji do mísy. Dále v mixéru rozsekáme uvařené fazole, vločky, cibuli, rozmačkaný česnek, vajíčka, koření a vločky. Směs nalijeme na kapustu, přidáme najemno nastrouhaný sýr a necháme 30 minut odpočinout.
Mokrýma rukama tvarujeme karbanátky, které pečeme v troubě na vymazaném pečicím papíru 20 minut na 200 st.
Karbanátky pomažeme olejem, otočíme a dopečeme 10 minut na 200st do zlatova.
Video recept ZDE
Zdroj: Jana Inggrid Gottfriedová