Sekaná z červené čočky s houbami

26.08.2025 Jana Inggrid Gottfriedová

Chcete zkusit něco jiného než klasickou masovou sekanou? Tato výborná vegetariánská sekaná z červené čočky a hub vás překvapí svou chutí i výživovou hodnotou. Kombinace luštěnin, hub a sýra vytváří skvělou konzistenci i výraznou chuť, která potěší nejen vegetariány. Skvěle se hodí jako hlavní chod s bramborem nebo jen tak s čerstvým salátem.

Sekaná z červené čočky

Zdroj: Jana Inggrid Gottfriedová

Na sekanou z červené čočky s houbami budete potřebovat:

  • 300 g očištěných nakrájených bedel (nebo jiných hub)
  • 150 g červené čočky v suchém stavu
  • ½ cibule
  • 2 stroužky česneku
  • koření (4 kuličky černého pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, kousek řasy wakame, 1/4ČL saturejky)
  • 1/2l vody
  • 150 g strouhaného sýra
  • 1 vejce
  • 3PL lahůdkového droždí
  • 1PL majoránky
  • 2PL pohankové mouky
  • sůl
  • trochu oleje na vymazání formy nebo alobal

Uvaříme houby spolu s čočkou, cibulí, česnekem, kořením a vodou. Nesolíme.

Z uvařené směsi vyjmeme koření a rozmixujeme.

Osolíme, přidáme sýr, vajíčko, lahůdkové droždí, majoránku a pohankovou mouku. Pečeme buď v alobalu nebo v zakryté formě na 200st cca 30minut. Nyní alobal otevřeme, formu odkryjeme a dopečeme do zlatova.

 

Autorka: Jana Inggrid Gottfriedová

Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2025 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes