Sekaná z červené čočky s houbami
Chcete zkusit něco jiného než klasickou masovou sekanou? Tato výborná vegetariánská sekaná z červené čočky a hub vás překvapí svou chutí i výživovou hodnotou. Kombinace luštěnin, hub a sýra vytváří skvělou konzistenci i výraznou chuť, která potěší nejen vegetariány. Skvěle se hodí jako hlavní chod s bramborem nebo jen tak s čerstvým salátem.

Zdroj: Jana Inggrid Gottfriedová
Na sekanou z červené čočky s houbami budete potřebovat:
- 300 g očištěných nakrájených bedel (nebo jiných hub)
- 150 g červené čočky v suchém stavu
- ½ cibule
- 2 stroužky česneku
- koření (4 kuličky černého pepře, 3 kuličky nového koření, 1 bobkový list, kousek řasy wakame, 1/4ČL saturejky)
- 1/2l vody
- 150 g strouhaného sýra
- 1 vejce
- 3PL lahůdkového droždí
- 1PL majoránky
- 2PL pohankové mouky
- sůl
- trochu oleje na vymazání formy nebo alobal
Uvaříme houby spolu s čočkou, cibulí, česnekem, kořením a vodou. Nesolíme.
Z uvařené směsi vyjmeme koření a rozmixujeme.
Osolíme, přidáme sýr, vajíčko, lahůdkové droždí, majoránku a pohankovou mouku. Pečeme buď v alobalu nebo v zakryté formě na 200st cca 30minut. Nyní alobal otevřeme, formu odkryjeme a dopečeme do zlatova.
Autorka: Jana Inggrid Gottfriedová