Grilovaný chřest ve slanině

04.05.2024 Redakce eMaminy.cz

Jak se chřest dá grilovat, se dozvíte v našem receptu. Přejeme dobrou chuť.

Grilovaný chřest ve slanině

Zdroj: Pixabay.com

Suroviny:

1 svazek zeleného chřestu

200 g anglické slaniny (na tenké plátky nakrájené)

2 polévkové lžíce olivového oleje

1 stroužek česneku

1 kostka zeleninového bujónu

sůl, černý pepř (čerstvě namletý)

Postup přípravy:

Chřest omyjte, oloupejte a odstraňte zdřevnatělé konce. V hrnci s vodou rozpusťte zeleninový bujón, vodu lehce osolte. Jakmile voda začne vřít, vložte do ní chřest a povařte ho 15 minut.

Na tácek rozprostřete plátky slaniny a každý kousek opepřete. Plátky slaniny opepřenou stranou obtočte kolem vychladlého chřestu a pro jistotu upevněte párátkem.

Nyní si připravte olivový olej a v misce ho smíchejte s utřeným česnekem. Touto směsí potřete chřest obalený ve slanině. Chřest grilujte zhruba 5–10 minut, dokud slanina dostatečně nezezlátne a chřest se nepřohřeje.

Podávejte teplý s oblíbenou omáčkou, například s česnekovým dipem nebo s holandskou omáčkou. Chřest se slaninou je skvělý jako samostatný chod nebo jako příloha ke grilovanému masu, rybám nebo zelenině.

Tipy:

  • Pro extra chuť můžete chřest před grilováním naložit do marinády z olivového oleje, citronové šťávy, bylinek a koření.
  • Místo zeleninového bujónu můžete do vody při vaření chřestu přidat jakýkoliv jiný bujón.
  • Pokud nemáte gril, můžete chřest se slaninou opéct i na pánvi na mírném ohni.


Autor: redakce eMaminy

Recepty Bezlepkové




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech.

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes