Čína z krůtího masa
Zdroj: pixabay.com
Suroviny:
300 g krůtích prsou
60 g solamylu
2 vejce
1 červená cibule
150 g pekingského zelí
1 jarní cibulka
2 lžíce sójových klíčků (nebo naklíčená čočka, mungo)
2 lžíce bambusových výhonků
1 lžíce sezamového oleje (Ize použít i slunečnicový)
1 lžíce sójové omáčky
hrst opražených arašídů
5-6
lžic vepřového sádla
Postup
přípravy:
Oloupejte červenou cibuli a nakrájejte ji na tenké měsíčky. Jarní cibulku pak nakrájejte na proužky o délce půl centimetru a pekingské zelí rozsekejte na dvoucentimetrové kostičky
Krůtí prsa nakrájejte na tenké nudličky a obalte je ve směsi rozmíchaných vajec a solamylu (bramborového škrobu). Takto obalená prsa zprudka opečte na sádle. Krůtí prsa sceďte z tuku, vraťte na rozpálenou teflonovou pánev společně s pokrájenou zeleninou, přidejte sójovou omáčku a sezamový olej. Chvíli restujte, poté přidejte sójové klíčky a bambusové výhonky. Vše společně prohřejte a ihned servírujte. Do směsi můžete taktéž přidat arašídy nebo jimi můžete případně ozdobit talíř.
Vhodnou přílohou k této krůtí číně je rýže nebo rýžové nudle.
Autor: redakce eMaminy.cz