Ciabatta s tuňákem
Hledáte rychlý a chutný oběd nebo lehkou večeři, která zasytí, ale nezatíží? Vyzkoušejte náš jednoduchý recept na ciabattu s tuňákem! Tento sendvič je plný čerstvé zeleniny a krémového tuňáka, snadno se připravuje a nabízí nekonečné možnosti variací podle vaší chuti. Ideální pro ty, kteří ocení rychlou a vyváženou stravu.

Zdroj: pixabay.com
Suroviny
1 ciabatta
tuňák z konzervy
plnotučná hořčice
ledový salát
další zelenina dle chuti
pepř
Postup přípravy
Ciabattu rozřízneme napůl a lehce z obou stran pomažeme plnotučnou hořčicí. Následně spodní půlku poklademe listy omytého ledového salátu. Tuňáka z konzervy scedíme, vymačkáme, abychom z něj odstranili přebytečnou šťávu či olej (záleží na tom, jaký druh tuňáka si vybereme). Položíme jej na ledový salát, množství si učíme dle sebe a dle chuti opepříme. Poté přidáváme další zeleninu, kterou máme rádi. Například na kolečka nakrájenou okurku, nastrouhanou mrkev, papriku či kukuřici.
Tip: Do sendviče můžeme přidat i natvrdo uvařené vajíčko.
Autor: redakce eMaminy