Krkovice zapečená s bramborami

28.10.2025 Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava přináší recept na luxusní oběd, který potěší všechny milovníky poctivé české kuchyně. Kombinace masa, brambor, hořčice a sýra tvoří dokonalou harmonii chutí. Ideální jídlo pro víkendové vaření nebo rodinné setkání.

Krkovice s bramborami v troubě

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na zapečenou krkovici budete potřebovat:

  • 1 kg krkovice
  • 1,2 kg brambor
  • 100 g uzeného boku
  • 2 cibule
  • 200 g goudy 48%
  • 250 ml smetany 33%
  • 2 PL francouzské hořčice
  • 1 PL sádla
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl
  • pepř

Krkovici nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme a postupně opečeme na sádle z obou stran.

Opečenou krkovici dáme stranou a na výpeku necháme zesklovatět cibuli nakrájenou na měsíčky.

Oloupané a umyté brambory nakrájíme na kolečka, polovinu rozprostřeme do zapékací misky a zlehka osolíme.

Na brambory rozložíme cibulku, na ni plátky krkovice, které potřeme hořčicí, a poklademe plátky uzeného bůčku.

Na maso navrstvíme zbytek brambor, opět zlehka osolíme, přiklopíme a pečeme v troubě na 180 °C asi 1 hodinu.

Mezitím si na jemném struhadle nastrouháme goudu, nasypeme ji do misky, přidáme smetanu, špetku muškátového oříšku a promícháme.

Po hodině pečení sejmeme víko, na brambory rovnoměrně naneseme sýrovou směs a dopečeme dalších 40 minut dozlatova.

Videorecept ZDE

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2025 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes