Zapečené těstoviny s uzeným masem
Tuto klasiku v české kuchyni milují děti i dospělí. Kombinace uzeného masa, vajíček a sýra vytváří dokonale syté jídlo s označením „velmi jedlé“. Jednoduchá příprava a skvělá chuť z něj dělají ideální volbu pro rodinný oběd. Recept nám připravil Pepa Nemrava a říká: „Zapečené těstoviny jsou prostě zapečené těstoviny“.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na zapečené těstoviny budete potřebovat:
- 500 g těstovin (vrtule)
- 4 ks vajíček
- 100 ml mléka
- 150 g goudy 48%
- 2 větší cibule
- 500 g uzeného masa
- 6 stroužků česneku
- hrst sušené majoránky
- 1 PL sádla
- 2 bobkové listy
- 6 kuliček nového koření
- 10 kuliček pepře
- sůl
- pepř
Maso si uvaříme v osolené vodě s bobkovým listem, novým kořením a 2 stroužky česneku a jednou cibulí.
Těstoviny si připravíme dle návodu v osolené vodě.
Mezitím si na sádle orestujeme nahrubo pokrájenou cibuli. Když ji máme téměř do zlatova (růžova), tak přidáme nadrcený zbytek česneku, necháme rozvonět a sundáme z plotny.
Do větší misky si vyklepneme čtyři vajíčka, rozemneme majoránku, přidáme mléko, 200 ml vlažného vývaru z uzeného masa, lehce osolíme, opepříme a rozšleháme.
Dále přisypeme orestovanou cibulku, těstoviny, uzené maso nakrájené na kostičky, zamícháme a dáme do pekáčku nebo zapékací misky.
Otřeme okraje a strčíme do trouby.
Pečeme 30 minut v předehřáté troubě na 220 st.
Videorecept ZDE
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava