Staročeský Kuthan
Není to žádná dietka, ale výsledek stojí za to – plný chutí, masa a smetany. Čím víc druhů masa použijete, tím bude pokrm lepší. Tento méně známý recept z jednoho pekáče si zamilujete hned po prvním soustu. Recept na Staročeský Kuthan připravil kuchař Pepa Nemrava.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na Kuthan budete potřebovat:
- 500 g hovězího masa
- 500 g vepřového tučnějšího (krkovice, bůček)
- 300 g klobásy
- 300 g uzeného boku nebo slaniny
- 1 cibule
- 1 ČL mleté papriky
- 3 PL kremžské hořčice
- 2 PL plnotučné hořčice
- 4 stroužky česneku
- 250 ml smetany 33%
- 200 g zakysané smetany
- sůl
- pepř
- nasekaná petrželka na dozdobení
Maso a uzený bok nakrájíme na větší kostky, klobásu na kolečka, cibuli na půlkolečka a vše vložíme do misky.
Osolíme, opepříme, přidáme nastrouhaný česnek, plnotučnou a kremžskou hořčici, mletou papriku a vše důkladně promícháme.
Směs zakryjeme a necháme odležet do druhého dne.
Druhý den směs přemístíme do pekáče, podlijeme 300 ml vody, přiklopíme a pečeme v troubě na 200 °C po dobu 90 minut.
Upečené maso odklopíme, zalijeme smetanou, přidáme zakysanou smetanu, promícháme a ještě 20–30 minut dopečeme.
Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.
Dobrou chuť!
Videorecept ZDE
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava