Tofu na grilu s karamelizovanou cibulkou

13.07.2025 Redakce eMaminy.cz

Hledáte inspiraci pro lehké a zároveň neodolatelné jídlo z grilu, které potěší i vegetariány? Zapomeňte na stereotypy a objevte kouzlo grilovaného tofu s karamelizovanou cibulkou a sýrem s modrou plísní. Tento jednoduchý recept kombinuje slanost sýra s nasládlou cibulkou a dokonale křupavým tofu, což z něj dělá ideálního kandidáta pro letní večery s přáteli nebo rodinou. Překvapte své chuťové buňky netradiční kombinací, která je hotová za pár minut!

Tofu na grilu s karamelizovanou cibulkou

Zdroj: redakce eMaminy a Canva

Suroviny

Tofu – dle vlastního výběru a počtu strávníků

80 g strouhaného sýru s modlou plísní

2 velké červené cibule

1 lžíce oleje

1 lžíce másla

Balzamikový ocet

Postup přípravy

Cibuli oloupeme, překrojíme na půlku a poté nakrájíme na jemná půlkolečka. V nepřilnavém hranici rozehřejeme máslo s olejem, přidáme cibuli a zvolna restujeme na mírném ohni. Promícháme každých cca 5 minut. Když cibule změkne a získá tmavě hnědou barvu (zhruba po půl hodině), přidáme balzamikový ocet a ještě restujeme asi 3 minuty, než se ocet vyvaří.

Tofu podélně rozřízneme, jednu polovinu posypeme sýrem, přidáme karamelizovanou cibulku a opět posypeme sýrem. Přiklopíme druhou půlkou, stlačíme k sobě a grilujeme z každé strany 5 minut.

Grilované porce překrojíme a rozdělíme na talíře. Můžeme podávat s dipem a čerstvou zeleninou a pečivem. 


Autor: redakce eMaminy

Recepty Grilování




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2025 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes