Steak Tomahawk
Exkluzivní steak Tomahawk se vyznačuje skvělým mramorováním a typickým lojovým okem. Řez z vysokého roštěnce s kostí prorostlejší tukem, který mu dodává šťavnatost a skvělou chuť, získal název podle svého vzhledu připomínající tradiční indiánskou sekeru.
Zdroj: redakce eMaminy.cz
Jak na přípravu steaku Tomahawk
Před samotnou tepelnou úpravou je třeba maso připravit. Steak, nejlépe z vyzrálého hovězí masa, o pokojové teplotě nasolíme a zlehka potřeme olivovým olejem.
Příprava steaku na grilu
Gril rozpálíme na maximum, potřeme špekem a maso zprudka opečeme z každé strany (pomůcka: co 1 cm, to 1 minuta). Poté maso zabalíme do alobalu na cca 10 minut. Následně dochutíme pepřem nebo bylinkovým máslem ... Fantazii se meze nekladou.
Příprava steaku na grilovací pánvi
Pánev rozpálíme a stejně jako gril potřeme špekem. Maso potom zprudka opečeme z každé strany (opět co 1 cm, to 1 minuta). Současně s pánví rozehřejeme troubu na 180 °C a do ní potom vložíme opečené maso na cca 10 minut. Opět dochutíme.
Dobrá rada nad zlato
Pro lepší propečení je vhodné maso u kosti naříznout. Naříznutím lojových krajů pak docílíme toho, že se maso na grilu nebo pánvi „nekroutí“.
Dobrou chuť!
Autor: redakce eMaminy.cz