Grilované kapří filety s bylinkami a česnekem

Zdroj: pixabay.com
Suroviny
2 kapří filety
4 stroužky česneku
hrst hladkolisté petržele
šťáva z půlky citrónu
sůl
Postup přípravy
Kapří filety opláchneme a osušíme.
Utřeme česnek se solí a jednotlivé filety jím potřeme, dále rybu pokapeme citrónovou šťávou, posypeme nadrobno sekanou petrželí a necháme pár minut odležet.
Filety grilujeme při střední teplotě asi 8 minut z každé strany. Pokud máme obavu, že se filety přichytnou k roštu grilu, můžeme použít grilovací tácky zlehka potřené máslem.
Grilované filety podáváme s vařeným bramborem a zeleninou.
Tip: Nastrouhejte si čerstvý křen. Skvěle doplní chuť grilované ryby.
Autor: redakce eMaminy