Lehká kakaová roláda

24.05.2025 Redakce eMaminy.cz

Upečte si lehkou a nadýchanou kakaovou roládu s krémem a čerstvým ovocem. Jednoduchý recept na lahodný dezert, který zvládne každý.

Lehká kakaová roláda

Zdroj: pixabay.com

Suroviny

Na těsto:

5 vajec

1 polévková lžíce hladké mouky

2 polévkové lžíce kakaa

6 polévkových lžic cukru krystal

Na krém:

200 ml šlehačky ke šlehání (alespoň 33%)

cukr dle chuti

čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky, kiwi apod.)

Postup přípravy:

Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. V míse smícháme žloutky s cukrem do pěny, poté přidáme mouku a kakao a jemně promícháme. Opatrně vmícháme ušlehaný sníh, aby se sníh nesrazil. Těsto by mělo být hladké a nadýchané.

Plech vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně na něj rozetřeme těsto. Snažíme se, aby bylo všude stejně vysoké, aby se roláda propekla rovnoměrně.

Předehřejeme troubu na 200 – 220 °C a pečte roládu přibližně 7 minut. Správně upečené těsto by mělo být pružné. Test špejlí – pokud se na ni těsto nelepí, je hotovo.

Upečený korpus necháme vychladnout.

Mezitím ušleháme šlehačku s cukrem (množství volíme, dle chuti, někdo má rád sladší chuť, někdo méně sladkou). Na vychladlý korpus rozetřeme krém a poklademe jej čerstvým ovocem.

Roládu opatrně smotáme ozdobíme dle chuti – zbytkem šlehačky, ovocem, ořechy, kokosem nebo čokoládou.


Autor: redakce eMaminy

Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2025 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes