Lehká kakaová roláda
Upečte si lehkou a nadýchanou kakaovou roládu s krémem a čerstvým ovocem. Jednoduchý recept na lahodný dezert, který zvládne každý.

Zdroj: pixabay.com
Suroviny
Na těsto:
5 vajec
1 polévková lžíce hladké mouky
2 polévkové lžíce kakaa
6 polévkových lžic cukru krystal
Na krém:
200 ml šlehačky ke šlehání (alespoň 33%)
cukr dle chuti
čerstvé ovoce (jahody, maliny, borůvky, kiwi apod.)
Postup přípravy:
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. V míse smícháme žloutky s cukrem do pěny, poté přidáme mouku a kakao a jemně promícháme. Opatrně vmícháme ušlehaný sníh, aby se sníh nesrazil. Těsto by mělo být hladké a nadýchané.
Plech vyložíme pečicím papírem a rovnoměrně na něj rozetřeme těsto. Snažíme se, aby bylo všude stejně vysoké, aby se roláda propekla rovnoměrně.
Předehřejeme troubu na 200 – 220 °C a pečte roládu přibližně 7 minut. Správně upečené těsto by mělo být pružné. Test špejlí – pokud se na ni těsto nelepí, je hotovo.
Upečený korpus necháme vychladnout.
Mezitím ušleháme šlehačku s cukrem (množství volíme, dle chuti, někdo má rád sladší chuť, někdo méně sladkou). Na vychladlý korpus rozetřeme krém a poklademe jej čerstvým ovocem.
Roládu opatrně smotáme ozdobíme dle chuti – zbytkem šlehačky, ovocem, ořechy, kokosem nebo čokoládou.
Autor: redakce eMaminy