Halloween na talíři
Pořádáte halloweenské party nebo mají vaše děti halloween ve školce? Případně jen chcete udělat dětem radost? K podzimním dekoracím bude rozhodně potřeba také nějaká dobrota. Můžete vyzkoušet například linecká strašidélka.
 
                                Zdroj: redakce eMaminy.cz
Linecká strašidélka – postup:
- 25 dkg hladké mouky
- 14 dkg másla
- 9 g cukru
- 2 žloutky
- citrónová kůra z jednoho BIO citrónu
- 1 lžička citrónové šťávy

Máslo necháme při pokojové teplotě povolit. Vše smícháme do hladké hmoty.
Těsto je dobré si připravit den předem a přes noc nechat odležet v lednici ve fresh fólii.
Druhý den vyválíme placku silnou asi 3 mm a vykrajujeme srdíčka. Ty pak následně rozpůlíme. Do jedné půlky vykrojíme oči a pusu. Pečeme opatrně do růžova.
Necháme vychladnout a slepujeme červenou marmeládou.

Tipy:
- Je dobré použít větší srdíčko, aby se vám při vykrojení očí a pusy těsto nebořilo
- Oči a pusu můžete vykrojit například cukrářským nástavcem nebo my vykrajovali kabelovými dutinkami (koncovkami vodičů) – viz foto
Zdroj i foto: redakce eMaminy
 
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            