Jahodový crumble: rychlý letní dezert
Tento recept vás okouzlí šťavnatými jahodami a křupavou, zlatavou drobenkou. Zdravý dezert připravíte raz dva a provoníte jím celý dům.

Zdroj: redakce eMaminy a Canva
Suroviny
250 g jahod
špetka strouhané citrónové kůry
pár kapek vanilkové esence
lžíce cukru
Na drobenku:
150 g másla
150 g třtinového cukru
50 g ovesných vloček
100 g mandlové mouky
1 lžička strouhané citrónové kůry
pár kapek vanilkové esence
Postup přípravy
Zapékací misku vymažeme máslem a troubu předehřejeme na 180 °C.
Jahody omyjeme, osušíme, odstopkujeme, nakrájíme na menší kousky a v míse promícháme s troškou cukru, citrónovou kůrou a vanilkovou esencí..
Směs navrstvíme do zapékací misky a celou plochu hustě posypeme drobenkou připravenou z uvedených přísad.
Misku vložíme do rozehřáté trouby a pečeme asi 25 minut, než drobenka zezlátne.
Podáváme s jogurtem nebo zakysanou smetanou.
Autor: redakce eMaminy