Toast s banánem, tvarohem a ořechy
Ideální pro rychlou snídani nebo energickou svačinu. Tento toast je plný chutí, krémový, křupavý a díky banánům a ořechům dodá potřebnou energii. Můžete si ho přizpůsobit podle svých oblíbených ingrediencí.

Zdroj: redakce eMaminy
Suroviny
2 plátky chleba (celozrnný toastový chléb, anglický muffin, žitný chléb)
1lžíce ořechového másla (arašídové, mandlové, kešu)
2 lžíce tvarohu nebo bílého řeckého jogurtu
1 střední zralý banán, nakrájený na kolečka
1 lžíce nasekaných pražených ořechů (vlašské, pekanové, mandle, lískové)
Postup přípravy
Plátky chleba opečeme v toustovači, na pánvi nebo v troubě do zlatova a křupava.
Na nepřilnavé pánvi nasucho opražíme ořechy a nasekáme je. Banán nakrájíme na kolečka.
Na opečený toast rovnoměrně rozetřeme oblíbené ořechové máslo na něj navrstvíme tvaroh nebo jogurt, banán rozložíme po celém povrchu toastu a nakonec hojně posypeme nasekanými ořechy.
Tip: Můžeme posypat ještě špetkou skořice, případně pokapat trochou medu nebo javorového sirupu či přidat semínka.
Autor: redakce eMaminy.cz