Kulajda podle mojí babičky
Objevte kouzlo pravé české kuchyně s touto krémovou kulajdou, připravenou podle osvědčeného rodinného receptu. Bohatá chuť lesních hub, jemná smetana a svěží kopr se snoubí v dokonalé harmonii, která pohladí po duši a připomene dětství. Připravte si tuto tradiční polévku, která vás zahřeje a potěší.

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Kulajda
A zde již máme postup:
Namočíme si aspoň 2 hodinky dopředu 30g sušených hub.
Ze dvou lžic másla a dvou lžic hladké mouky si uděláme tmavou jíšku.
Jíšku na dvakrát zalijeme studeným kuřecím vývarem (1,2l) a důkladně rozmícháme.
Přidáme 350 g brambor nakrájených na kostičky, 2 dcl vody z hub, osolíme a vaříme brambory do měkka
Pak přidáme pokrájené houby, 3 lžíce octa, lžíci cukru a vaříme dalších 10 minut (brambory se díky octu nerozvaří).
Následně přidáme 200 ml smetany 33% a zase 10 minut povaříme.
Opatrně vyklepneme do polévky 4-6 vajíček a necháme vařit už jen minutku.
Vypneme plotýnku a před podáváním do polévky zamícháme nasekaný kopr.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava