Jihočeský kočičák

15.07.2025 Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava nám představil recept ze svého dětství. Netají se tím, že jako dítě tento pokrm nesnášel. Ovšem dnes je jeho velmi oblíbeným, zvláště, když je podáván s pečenou krkovičkou.

Jihočeský kočičák

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na Jihočeský kočičák budeme potřebovat:

  • 800g brambor
  • 1 cibule
  • 500 g kysaného zelí
  • 100 g uzeného špeku nebo slaniny
  • Sůl
  • Pepř
  • A pokud nemáte nakládané zelí s kmínem, tak trochu kmínu.

Brambory si oloupeme a uvaříme v osolené vodě.

Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájený špek (pokud máte libovou slaninu přidejte trochu sádla), přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a taky opečeme.

Ze zelí vymačkáme vodu a zlehka pokrájíme, pak jej přisypeme k cibulce a špeku a zarestujeme (nebojte se ho pořádně opéct, chuť bude mnohem lepší).

Do zelí vrátíme vymačkanou šťávu, dochutíme solí, cukrem, pepřem, drceným kmínem, přiklopíme pokličkou a necháme dusit tak 10 minut, aby zůstalo křupavé.

Když máme zelí dušené, tak ho vložíme k vařeným scezeným bramborám, rozmačkáme, promícháme a můžeme podávat.

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Recepty Kuchař Pepa Nemrava




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2025 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes