Jihočeský kočičák
Kuchař Pepa Nemrava nám představil recept ze svého dětství. Netají se tím, že jako dítě tento pokrm nesnášel. Ovšem dnes je jeho velmi oblíbeným, zvláště, když je podáván s pečenou krkovičkou.

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na Jihočeský kočičák budeme potřebovat:
- 800g brambor
- 1 cibule
- 500 g kysaného zelí
- 100 g uzeného špeku nebo slaniny
- Sůl
- Pepř
- A pokud nemáte nakládané zelí s kmínem, tak trochu kmínu.
Brambory si oloupeme a uvaříme v osolené vodě.
Na pánvi orestujeme na kostičky nakrájený špek (pokud máte libovou slaninu přidejte trochu sádla), přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a taky opečeme.
Ze zelí vymačkáme vodu a zlehka pokrájíme, pak jej přisypeme k cibulce a špeku a zarestujeme (nebojte se ho pořádně opéct, chuť bude mnohem lepší).
Do zelí vrátíme vymačkanou šťávu, dochutíme solí, cukrem, pepřem, drceným kmínem, přiklopíme pokličkou a necháme dusit tak 10 minut, aby zůstalo křupavé.
Když máme zelí dušené, tak ho vložíme k vařeným scezeným bramborám, rozmačkáme, promícháme a můžeme podávat.
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava