Vepřové řízky s bramborovou kaší

03.05.2024 Family Market s.r.o.

Není snad klasičtější české jídlo než smažený řízek servírovaný s bramborem nebo bramborovou kaší a kyselou okurkou. Využijte náš rychlý recept na tuto dokonalou klasiku, kterou miluje snad skoro každý.

Vepřové řízky s bramborovou kaší

Zdroj: Family Market, s.r.o.

Ingredience:

720 g (6 ks) Vepřové řízky

1000 g Bramborová kaše

mléko

citrón

máslo

Postup:

Vepřové řízky vložte ve zmrzlém stavu do předehřáté pečicí trouby a pečte cca 15 minut při teplotě 200 °C. Pro přípravu 1 porce kaše (200 g) nalijte do hrnce 6 polévkových lžic mléka a opatrně zahřejte. Do hrnce s mlékem vložte 14 bločků zmrazené kaše a za stálého míchání vařte na středním plamenu po dobu cca 4 minut.

Řízek dozdobte plátkem citrónu, na porci hotové bramborové kaše položte kousek másla.

Dobrou chuť Vám přeje Family Market.

 

Autor: Family Market, s.r.o.

Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech.

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes