Hrnečkové knedlíky bez kynutí
Zapomeňte na složité kynutí nebo nejistý výsledek. Hrnečkové knedlíky podle Pepy Nemravy jsou důkazem, že i klasika české kuchyně může být jednoduchá, spolehlivá a pokaždé dokonalá. Stačí pár surovin, šest hrnečků a chvilka trpělivosti.

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na hrnkové knedlíky budete potřebovat:
- 6 velikostně stejných hrnečků
- 6 starších rohlíků
- 2 hrnečky mléka
- 2 hrnečky hrubé mouky + na vysypání
- 1 ČL soli
- 3 vajíčka
- 2 špetky muškátového oříšku
- hrst nasekané petrželky
- máslo na vymazání hrnečků
Rohlíky rozkrájíme na kostičky, rozprostřeme na plech a dáme sušit do trouby ( asi 20 minut na 160 st )
Do větší misky si připravíme 2 hrnečky mléka ,2 hrnečky mouky, 1 lžičku soli, žloutky, nastrouháme muškátový oříšek a zamícháme.
Přidáme nasekanou petrželku, usušené rohlíky a opět zamícháme.
Nakonec opatrně vmícháme sníh vyšlehaný ze tří bílků.
Hrnečky vymažeme máslem, vysypeme moukou a naplníme těstem.
Následně s každým hrnečkem opatrně párkrát zaklepeme, abychom vyklepali přebytečný vzduch a dáme vařit do hrnce s horkou vodou.
!!Pozor, vody musí být tolik, aby po přidání všech hrnečků nepřetekla do hrnečků!!
Vaříme 20 minut, poté hrnečky vyndáme a necháme 10 minut mírně vychladnout, aby se knedlíky uvolnili a šli snáze vyndat.
Po nakrájení můžeme podávat.
Videorecept ZDE
Dobrou chuť!
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava