Domácí bramborové knedlíky

22.07.2025 Pepa Nemrava

Bramborových knedlíků se není třeba bát – i když mají pověst složitější přípravy, s tímhle receptem je zvládne úplně každý. Kuchař Pepa Nemrava sází na jednoduché suroviny a ověřený postup, díky kterému budou knedlíky nadýchané, držet tvar a hlavně skvěle chutnat. Ideální příloha k omáčkám nebo pečenému masu!

Domácí bramborové knedlíky

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Domácí bramborové knedlíky – postup:

  • 600g brambor uvařených ve slupce si oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle.
  • Uprostřed uděláme důlek a do něj vyklepneme 2 vajíčka.
  • Osolíme a propracujeme nejprve vajíčka s bramborami.
  • Přidáme 300g hrubé mouky a teď už opravdu rychle (aby nám to neřídlo) vypracujeme těsto.
  • Když máme těsto hotové, tak si ho pomoučíme vytvarujeme dva hezké knedlíky a ty dáme vařit do vroucí osolené vody.
  • Knedlíky odpíchneme ode dna, aby se nám nepřilepily a vaříme než nám vyplavou.
  • Když nám vyplavou, tak je přiklopíme a vaříme ještě 10-15 minut. (Pozor, budou mít snahu utéct z hrnce)
  • Hotové knedlíky vyndáme, nakrájíme na kolečka a můžeme podávat.

TIP:

  • nepřidávejte žádný škrob nebo něco jiného (Prostě jen brambory, mouka, sůl a vajíčka).
  • na druhu brambor taky moc nesejde, prostě jen rychle pracujte s těstem, aby vám neřídlo a bude vše OK.

Dobrou chuť!


Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2025 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes