Hráškový krém s mátou
Zelený čtvrtek si žádá zelené menu! A co by mohlo být zelenějšího a jarnějšího než krémová polévka z hrášku s mátou? Pepa Nemrava vám ukáže, jak se z obyčejného hrášku dá vykouzlit polévka, která vás okouzlí svou svěžestí.

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava
Na hráškový krém s mátou budeme potřebovat:
- 500 g mraženého hrášku
- 2 PL másla
- 1 cibule
- 1 hrst máty
- 150 ml smetany 33%
- 1 kelímek zakysané smetany
- Šťáva z 1/2 citronu
- Sůl
- Pepř
Nakrájíme si cibuli nahrubo a dáme si ji zesklovatět na rozpálené máslo.
Přidáme 400 g hrášku, osolíme, opepříme, zakápneme citronem, zalijeme vodou a 10 minut povaříme. Mezi tím si otrháme mátu a lístky nasypeme do polévky.
Vše důkladně rozmixujeme a dále vše scedíme.
Přidáme smetanu a 2 lžíce zakysané smetany, rozmícháme a 15 minut provaříme.
Nakonec přidáme zbytek hrášku a na talíři zdobíme kopečkem zakysané smetany a bylinkami.
Názorné video můžete zhlédnout ZDE.
Zdroj: kuchař Pepa Nemrava