Hráškový krém s mátou

15.04.2025 Pepa Nemrava

Zelený čtvrtek si žádá zelené menu! A co by mohlo být zelenějšího a jarnějšího než krémová polévka z hrášku s mátou? Pepa Nemrava vám ukáže, jak se z obyčejného hrášku dá vykouzlit polévka, která vás okouzlí svou svěžestí.

Hráškový krém s mátou

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Na hráškový krém s mátou budeme potřebovat:

  • 500 g mraženého hrášku
  • 2 PL másla
  • 1 cibule
  • 1 hrst máty
  • 150 ml smetany 33%
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • Šťáva z 1/2 citronu
  • Sůl
  • Pepř

Nakrájíme si cibuli nahrubo a dáme si ji zesklovatět na rozpálené máslo.

Přidáme 400 g hrášku, osolíme, opepříme, zakápneme citronem, zalijeme vodou a 10 minut povaříme. Mezi tím si otrháme mátu a lístky nasypeme do polévky.

Vše důkladně rozmixujeme a dále vše scedíme.

Přidáme smetanu a 2 lžíce zakysané smetany, rozmícháme a 15 minut provaříme.

Nakonec přidáme zbytek hrášku a na talíři zdobíme kopečkem zakysané smetany a bylinkami.

Názorné video můžete zhlédnout ZDE.

 

Zdroj: kuchař Pepa Nemrava

Kuchař Pepa Nemrava Recepty Velikonoce




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2025 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes