Hovězí vývar

27.10.2024 Redakce eMaminy.cz

Hovězí vývar v talíři

Zdroj: redakce eMaminy.cz

Suroviny:

500 g předního hovězího masa s kostí

4 mrkve

2 petržele

1 cibule

1 menší celer

1 rajče

3 stroužky česneku

3 bobkové listy

8 kuliček celého pepře

6 kuliček nového koření

2 lžičky soli

1,3 l vody

Postup přípravy:

Polovinu kořenové zeleniny očistíme, cibuli oloupeme a přepůlíme, slupku rajčete nařízneme nožem do kříže a vše společně s masem vložíme do hrnce. Poté zalijeme studenou vodou a pomalu vaříme.

Tuk z masa neodstraňujeme. Případné nečistoty v průběhu vaření sesbíráme naběračkou.

Mezitím, co se vaří maso s první polovinou zeleniny, nakrájíme druhou polovinu zeleniny na kostičky. 

Po uvaření vytáhneme měkké maso z hrnce, vývar přecedíme přes cedník do jiného hrnce a zeleninu propasírujeme.

Maso nakrájíme na kousky, vložíme zpět do vývaru a přidáme druhou polovinu na kostičky nakrájené kořenové zeleniny, přidat můžeme i další oblíbenou zeleninu (pórek, kapustu, ...).

Dochutíme a krátce povaříme. Nakonec můžeme zavařit domácí nudle nebo drobení a bylinky.


Autor: redakce eMaminy.cz

Recepty Bezlepkové




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes