Špenátová polévka

21.04.2025 Redakce eMaminy.cz

Uvařte si během chvilky lahodnou špenátovou polévku, která potěší vaše chuťové buňky. Krémová textura a jemná, vyvážená chuť z ní dělají perfektní volbu pro rychlý a zdravý oběd. Tento recept je snadný, rychlý a zaručeně si ho zamilujete.

Špenátová polévka

Zdroj: freepik.com

Suroviny

1 balení čerstvého nebo mraženého špenátu (cca 500 g)

1 l vývaru (zeleninový, kuřecí)

1 kelímek smetany (může být i rostlinná)

1 lžíce másla

muškátový oříšek

sůl

pepř

Postup přípravy

Špenát pečlivě omyjeme, osušíme a nahrubo pokrájíme. Pokud budeme používat mražený špenát, je potřeba jej vyndat z mrazáku dříve, aby povolil.

V hrnci rozehřejeme máslo a po částech přidáváme špenát. Jakmile první část zavadne, přidáme za stálého míchání další část a takto stále opakujeme, dokud nespotřebujeme všechen připravený špenát. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Na nízkém stupni vaříme přibližně 10 minut.

Poté polévku rozmixujeme ručním mixérem, přidáme smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek a ještě chvíli povaříme. Následně dochutíme a můžeme podávat.


Tip: Do polévky můžeme přidat opečené kousky slaniny, rohlíku či chleba.


Autor: redakce eMaminy

Recepty Bezlepkové




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2025 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes