Špenátová polévka
Uvařte si během chvilky lahodnou špenátovou polévku, která potěší vaše chuťové buňky. Krémová textura a jemná, vyvážená chuť z ní dělají perfektní volbu pro rychlý a zdravý oběd. Tento recept je snadný, rychlý a zaručeně si ho zamilujete.

Zdroj: freepik.com
Suroviny
1 balení čerstvého nebo mraženého špenátu (cca 500 g)
1 l vývaru (zeleninový, kuřecí)
1 kelímek smetany (může být i rostlinná)
1 lžíce másla
muškátový oříšek
sůl
pepř
Postup přípravy
Špenát pečlivě omyjeme, osušíme a nahrubo pokrájíme. Pokud budeme používat mražený špenát, je potřeba jej vyndat z mrazáku dříve, aby povolil.
V hrnci rozehřejeme máslo a po částech přidáváme špenát. Jakmile první část zavadne, přidáme za stálého míchání další část a takto stále opakujeme, dokud nespotřebujeme všechen připravený špenát. Zalijeme vývarem a přivedeme k varu. Na nízkém stupni vaříme přibližně 10 minut.
Poté polévku rozmixujeme ručním mixérem, přidáme smetanu, sůl, pepř, muškátový oříšek a ještě chvíli povaříme. Následně dochutíme a můžeme podávat.
Tip: Do
polévky můžeme přidat opečené kousky slaniny, rohlíku či chleba.
Autor: redakce eMaminy