Borůvkový džem

Zdroj: redakce eMaminy
Suroviny
1 kg borůvek
700 g třtinového cukru
1 citron
1 lžička kyseliny citrónové
Postup přípravy
Omyté borůvky necháme důkladně okapat. Poté je přendáme do skleněné nebo kovové misky a smícháme s cukrem. Misku zakryjeme potravinářskou folií a necháme odležet 12 hodin v lednici.
Druhý den přendáme směs do hrnce, přidáme nastrouhanou kůru, vymačkanou šťávu z citronu a kyselinu citrónovou. Za neustálého míchání pozvolna vaříme 45 minut.
Po dosažení požadované konzistence (džem by měl být hustý a lepkavý) nalijeme do čistých sklenic, otřeme kraje a sklenice důkladně uzavřeme.
Poté zavaříme.
Tip: Borůvkový džem je úplně skvělý k čerstvým lívancům.
Autor: redakce eMaminy