Zeleninový salát s cizrnou a grilovaným halloumi
Osvěžující a sytý salát s grilovaným halloumi a cizrnou je ideální volbou pro lehký oběd nebo večeři. Kombinace čerstvé zeleniny, křupavé cizrny a slaného sýru halloumi potěší vaše chuťové buňky.

Zdroj: redakce eMaminy.cz
Suroviny
¼ ledového salátu (římského salátu, lollo biondo/rosso – co máte k dispozici)
½ červené papriky
½ žluté papriky
½ okurky hadovky
baby špenát
cizrna z plechovky
halloumi
olivový olej
sezamová semínka
sůl, pepř
Postup přípravy
Na plotně rozehřejeme teflonovou pánev, na jedné půlce opečeme z obou stran sýr halloumi, na druhé půlce na sucho opražíme cizrnu z plechovky.
Zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky, ledový salát natrháme na menší kousky a smícháme v misce.
Zakápneme olivovým olejem (můžete použít olivový olej s příchutí – chilli, česnek, lanýže, citron, co máte rádi), přidáme sezamová semínka a vše promícháme, můžeme ještě následně dochutit solí a pepřem. Nakonec vmícháme opraženou cizrnu a na salátu si pochutnáme s upečeným sýrem halloumi.
Autor: redakce eMaminy