Řepová pomazánka
Zdroj: Pixabay.com
Suroviny:
2 středně velké řepy
1 polévková lžíce hořčice plnotučné
200 g pomazánkového másla bez příchuti
citronová šťáva
sůl, pepř
Postup přípravy:
Syrovou červenou řepu pečlivě omyjeme (neloupeme) a vložíme do hrnce se studenou vodou. Přivedeme k varu a vaříme do měkka. Délka vaření je závislá na velikosti řepy, malá řepa je uvařena za hodinu, větší řepa potřebuje hodiny dvě až tři. To, zda je řepa uvařená, ozkoušíme tím, že ji propíchneme nožem, pokud nůž hladce projede, řepa je hotová.
Řepu necháme vychladnout, poté ji oloupeme a nastrouháme na struhadle najemno. Přidáme pomazánkové máslo a lžíci hořčice a pečlivě promícháme. Nakonec dochutíme solí, pepřem a trochou citronové šťávy.
Autor: redakce eMaminy