Rychlé cizrnové kari

02.01.2024 Redakce eMaminy.cz

Rychlé cizrnové kari

Zdroj: pixabay.com


Suroviny

2 lžíce olivového oleje

červená cibule

šalotka

2 stroužky česneku

cizrna (vařená nebo z konzervy)

loupaná rajčata v plechovce (krájená)

červená paprika

kari koření

kurkuma

sůl

pepř

 

Postup přípravy:

Pokud použijeme vařenou cizrnu, s její přípravou musíme začít už den předem. Cizrnu tedy propláchneme a namočíme minimálně na 12 hodin. Poté slijeme vodu, znovu propláchneme, osolíme, přidáme bobkový list a uvaříme do měkka.

Česnek, cibuli a šalotku očistíme a vše nakrájíme na jemné půlměsíčky. Papriku omyjeme, odstraníme semínka a nakrájíme na proužky.

Ve větším hrnci rozehřejeme olej a na něm dozlatova orestujeme cibuli s šalotkou. Poté do hrnce vložíme červenou papriku a opět zarestujeme. Dále přidáme česnek a asi po minutě scezenou cizrnu, kurkumu a kari. Vaříme zhruba pět minut a potom přidáme krájená rajčata z plechovky. Povaříme ještě přibližně 10 minut a dochutíme solí a pepřem.

Cizrnové kari můžeme podávat s uvařenou rýží, nebo si jej vychutnat jen takto samotné.

Tip:Pokud je jídlo příliš husté, můžeme přidat rajčatovou passatu.  


Autor: redakce eMaminy.cz

Recepty Bezlepkové




Newsletter

Pravidelný přísun novinek, inspirace na každý den, podpora pro rodiče i sdílení zkušeností. Takový je Newsletter webu eMaminy.cz. Přihlaste se k jeho odběru a čtěte o tématech, které vám pomohou v náročném období nebo zpříjemní rodinný život. Buďte první, kdo se dozví o nových článcích, akcích a událostech. Prosíme, potvrďte odběr ve vaší e-mailové schránce. 

© 2024 eMaminy.cz, s.r.o.
by Media Heroes